سیر و سفر

راهنمای سفر شما هستیم و از تجاربمان از سفرها و خرید تورهای مسافرتی از آژانسهای مسافرتی خواهیم گفت.

سیر و سفر

راهنمای سفر شما هستیم و از تجاربمان از سفرها و خرید تورهای مسافرتی از آژانسهای مسافرتی خواهیم گفت.

موزه کاریه در استانبول ترکیه

موزه کاریه که با نام کلیسای چورا (با تلفظ ترکی استانبولی به معنای کشور) و کورا (با تلفظ انگلیسی) نیز شناخته می شود در استانبول، تلاقی آسیا و اروپا واقع شده است. در این شهر می توان آثار به جا مانده از دوران امپراطوری بیزانس (روم شرقی) را دید. یکی از این بناهای تاریخی زیبا کلیسایی ست که در دیوارهای زمینی تاریخی تئودوسیوس دوم (یکی از دیوارهای قسطنطنیه از دریای مرمره تا حومه بلاکرنه در نزدیکی شاخ طلایی) قرار دارد و با موزاییک ها و نقاشی های دیواری زیبا پوشانده شده است. این بنا که اکنون به موزه تبدیل شده است و نمود هنر بیزانسی ست  بیشتر گردشگرانی را  به خود جذب می کند  که قصد بازدید از ایاصوفیه را دارند. این کلیسا طی چندین سال گذشته به صورت مرحله ای برای بازسازی بسته شده؛ بنابراین قبل از رفتن به آنجا با مراجعه به وبسایت این موزه از بسته یا باز بودن آن اطمینان حاصل کنید.

معماری موزه کاریه در استانبول ترکیه  

این بنا که در ابتدای امر به عنوان کلیسای منجی مقدس شناخته می شد توسط کنستانتین کبیر  خارج از دیوارهای اصلی شهر ساخته شد. آنچه که امروز از این ساختمان به جا مانده، کلیسای اصلی نیست؛ چرا که حداقل پنج بار  در طول قرن‌های 11، 12 و 14   بازسازی شد. می توان گفت که تمامی دکوراسیون داخلی  کاریه از موزاییک‌های زیبا گرفته تا نقاشی‌های دیواری مربوط به حدود سال 1320 می شود. این مجموعه توسط  تئودوروس متوکیتیس (با تلفظ یونانی) Theodore Metochites ، شاعر و  ادیب یونانی که مسئول خزانه‌داری بیزانس در زمان امپراتور آندرونیکوس دوم پالایولوگوس بود، تامین مالی شد. موزاییکی که تئودوروس را در حال تقدیم کلیسا به مسیح نشان می‌دهد  یکی از شگفت‌انگیزترین موزاییک‌های کلیسا ست که بالای درب شبستان در طاقچه داخلی پیدا شده و مربوط به  دوران فرمانروایی  آندرونیکوس دوم (از سال 1282 تا 1328) است. چورا از 5 واحد معماری اصلی شامل  سالن شبستان،  نمازخانه برای مراسم تدفین یا پارکلیژون  Parecclesion (در جنوب)،  سرسراهای داخلی و بیرونی و  سازه 2 طبقه (اضافه شده به بخش شمالی)  تشکیل شده است .  دومین بازسازی عمده این بنا  در سال 2013 آغاز شد. به طور کلی بازسازی این بنا که  شامل تکمیل بازسازی قسمت های داخلی و کار بر روی طاقچه بیرونی و محوطه سازی  بود به صورت مرحله ای و با بسته شدن بخش هایی از موزه انجام می گرفت.

موزاییک های موزه کاریه در استانبول

بیشتر قسمت داخلی با موزاییک هایی  که زندگی مسیح و مریم مقدس را به تصویر می کشد،  پوشیده شده است . نقش های موجود بر این موزاییک ها شامل موارد زیر می شود.

موزاییک در طاق داخلی  در سمت راست گنبد : تصویر مریم و مسیح با پرتره 2 اهدا کننده؛ اسحاق کومننوس Komnenos (سومین پسر امپراتور بیزانس) و دیگری ملان؛ دختر  میخائیل هشتم پالایولوگوس (امپراتور بیزانس) 

موزاییک بر روی خود گنبد:  تصویری از عیسی و اجداد او  (که  تبارشناسی مسیح به شمار می آید) 

موزاییک  در گنبد سمت چپ : تصویری از مریم و نوزادش؛ عیسی در حالیکه توسط اجدادش احاطه شده است 

در سالن اصلی:  3 موزاییک  شامل تصاویری از مسیح، مریم و عیسای کودک  

در بالای درب اصلی:  موزاییکی   از  به خواب رفتن مریم مقدس  که در آن عیسی، نوزادی که در واقع روح مریم است را نگه داشته است.

نقاشی های دیواری  موزه کاریه در استانبول 

در سمت راست سالن اصلی می توان نمازخانه ای جانبی را دید که در آن مقبره بنیانگذار کلیسا و بستگان او قرار دارد که با نقاشی های دیواری تزیین شده است. نقاشی های دیواری مضامینی چون مرگ و رستاخیز دارند و صحنه هایی از عهد عتیق را به تصویر می کشند. یکی از نقاشی های خیره‌کننده‌ که با نام  آناستازیس   Anastasis شناخته می‌شود،  رستاخیز عیسی را نشان می دهد که در آن  مسیح قدرتمند آدم و حوا را از تابوت بیرون می‌آورد و قدیسان و پادشاهان در آن حضور دارند و  نمایشی تصویری از ترسناک شدن جهنم و  دروازه های جهنم زیر پای مسیح را نشان می دهد. بر روی    گنبد  نقاشی های دیواری از مریم و 12 فرشته خدمتکار به چشم می خورد. بر روی سقف بین این گنبد و محراب کلیسا  صحنه داوری نهایی از کتاب مکاشفه یوحنا  با رنگ سفید خیره کننده و تزیینات طلایی با چرخاندن بهشت با یک موتیف مارپیچ  به تصویر کشیده شده  که توسط گروه های کر بهشت ​​احاطه شده است

اطلاعات کلی درباره موزه کاریه استانبول

ساعت کار:  از آوریل تا سپتامبر (12 فروردین تا 8 مهر) از ساعت 9:00  تا 18:30 و از اکتبر تا مارس (9 مهر تا 11 فروردین) از ساعت 9:00  تا 16:30 

قیمت بلیط : برای بزرگسالان 54 لیر و برای کودکان رایگان

تلفن: 02126319241

چه جوری برم موزه کاریه؟

برای رسیدن به موزه کاریه بهترین راه را با هم بررسی می کنیم. 

سوار فری های شاخ طلایی شوید و  از کاراکوی به ایوان سرای  Ayvansaray بروید. زمانی که رسیدید  از تپه هایی که در امتداد درویش زاده سکاک می بینید بالا بروید، سپس به سمت راست به طرف خیابان اگری کاپی ممحانه Eğrikapı Mumhane بپیچید و مسیر خود را به سمت خیابان شیشانه ادامه دهید. شما در مسیر خود بقایای دیوارهای زمینی تئودوسیوس دوم را می بینید آن را دنبال کرده و از کاخ کنستانتین هفنم پورفیروژنیتوس عبور کنید. از خیابان هوجاچاکیر قبل از رسیدن به پله های شیب دار منتهی به باروهای دیوار، به سمت چپ به سمت خیابان واعظ بروید، سپس به سمت چپ به سمت خیابان کاریه بپیچید. شما می توانید موزه را در مقابل خود ببینید. 

آدرس: ترکیه، استانبول، ادیرنکاپی، مسجد کاریه 

Address: Kariye Cami Sk. Edirnekapı/İstanbul, Turkey

برای خرید و رزرو تور استانبول به وب سایت فاینداتور https://www.findatour.co/ مراجعه کنید. 

شهر وان ترکیه

تاریخ وان

استان وان (به مرکزیت شهر وان) در شرق ترکیه در ساحل شرقی دریاچه وان در نزدیکی قلعه باستانی وان در ارتفاع 1750 متری از سطح دریا واقع شده است. بقایای به جا مانده از قلعه وان (در غرب استان وان) که در گذشته به عنوان استحکامات (برای کنترل منطقه ای به جای دفاع در برابر ارتش های خارجی) مورد استفاده قرار می گرفت بر فراز صخره ای توسط پادشاهی باستانی اورارتو ساخته شد که کتیبه ای به زبان میخی مربوط به قرن هفتم و هشتم قبل از میلاد در آن یافت می شود. از سرگذشت تاریخی وان می توان چنین گفت که پس از سقوط نینوا (ایجاد امپراتوری بابل به دنبال سرنگونی آشوریان) در سال ۶۱۲ پیش از میلاد حکومت های مختلفی مانند مادها، هخامنشیان و پادشاهان پنتوس بر آن تسلط پیدا کردند. در اوایل قرن پنجم پیش از میلاد بر روی یک بخش صاف از صخره، کتیبه‌ هایی به زبان پارسی باستان، بابلی و ایلامی به دستور خشایار شاه یکم هخامنشی حکاکی شد. وان جزو مراکز پادشاهی تیگران یکم و بخشی از پادشاهی ارمنستان در اواخر قرن اول پیش از میلاد بود که مدتی رومیان و ساسانیان پارسی بر سر آن جنگیدند. در قرن هفتم با تسلط اعراب به پایتخت دولت ساسانی، دیوان خراج تشکیل ‌شد و در قرن هشتم توسط سلسله باگراتید Bagratids ارمنی رونق پیدا کرد. بعدها بیزانسی‌ ها در سال 1071 و ترکان سلجوقی، امپراتوری عثمانی‌  در سال 1543   و  روس‌ ها  از سال 1915 تا 1917 در طول جنگ جهانی اول بر این شهر تسلط داشتند. در 5 کیلومتری شمال شهر وان جدید قلعه باستانی اورارتویی توپراق‌ قلعه Toprakkale واقع شده است که قدمت آن به قرن 8 قبل از میلاد می رسد که در حفاری های انجام شده در اطراف آن کتیبه‌های اورارتویی، سفال‌ ها و اشیای قیمتی (مانند شمعدان و ...) از جنس طلا، نقره، برنز و عاج  یافت شد.

اقتصاد وان

تجارت محصولات منطقه ای مانند پوست، غلات، میوه و سبزیجات در اقتصاد وان سهم عمده ای دارند و به دلیل رشد آن ها (غلات، میوه و سبزیجات) ناحیه ای که وان در آن واقع شده است بهترین منطقه برای پرورش و چرای دام به ویژه اسب نیز به حساب می آید. همچنین این شهر با داشتن جاذبه های گردشگری زیبا مانند دریاچه وان (بزرگترین دریاچه داخلی ترکیه) توانسته با جذب گردشگر به رونق صنعت توریسم  و شکوفایی اقتصادی کمک شایانی کند.

جمعیت شناسی  وان

بیشتر جمعیت وان را کردها تشکیل می دهند اما ارمنی ها که در گذشته سهم قابل توجهی را از میان قومیت های مختلف در سرزمین‌ های تحت کنترل امپراتوری عثمانی داشتند به دستور دولت تبعید شده و در طول جنگ جهانی اول قتل عام شدند که از آن می توان با عنوان هولوکاست ارامنه یاد کرد. 

برای خرید و رزرو تور زمینی وان به وب سایت فاینداتور https://www.findatour.co/ مراجعه کنید.